Gouden combinatie: Louis Delahaye en Annemiek van Vleuten

Louis Delahaye en Annemiek van Vleuten geven elkaar een knuffel © L1
Ze werken al jaren samen, maar door het naderende afscheid komt er einde aan de sportieve samenwerking tussen coach Louis Delahaye uit Geulle en Annemiek van Vleuten.
Deze week rijdt Annemiek van Vleuten in de Tour de France Femmes haar laatste grote ronde en dat betekende dat Delahaye nog een keer met Van Vleuten het hooggebergte opzocht om voor de ultieme voorbereiding te zorgen:

Succes

De samenwerking tussen Delahaye en Van Vleuten mag wel een succes genoemd worden. Van Vleuten won de afgelopen jaren alle grote rondes, werd wereldkampioene op de weg, Olympisch kampioene tijdrijden en boekte zeges in klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen. Deze Tour de France Femmes hoopt Van Vleuten in haar laatste grote ronde ook nog een tweede zege in de Tour op haar palmares te mogen bijschrijven.

Tour de Limbourg

Van Vleuten wacht woensdag een lastige etappe in de Tour de France Femmes. Het peloton rijdt naar Rodez waar heuvelop wordt gefinisht. In het L1-programma Tour de Limbourg wordt donderdagavond teruggeblikt op de etappe en zijn interviews, reportages en een samenvatting te zien. Het programma is om 19:00 uur, 21:00 uur en 23:00 uur te zien op L1 TV.