VVV-Venlo trekt middenvelder Elias Sierra aan

Elias Sierra © VVV-Venlo
VVV-Venlo heeft zich versterkt met middenvelder Elias Sierra. De 21-jarige Belg wordt overgenomen van Heracles Almelo.
Sierra tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.

Genk

Sierra is afkomstig uit de jeugd van KRC Genk en maakte in de winter van 2021 de overstap naar Heracles. Daar speelde hij 41 officiële wedstrijden en scoorde hij één doelpunt. Hij had tot de volgende zomer een contract bij de Twentse club.

Warmte

De aanvallende middenvelder ziet zijn transfer als een mooie stap: "Vanaf de eerste gesprekken voelde ik het vertrouwen en de warmte van de club. Als je het stadion binnenkomt dan voel je gelijk dat dit een mooie club is. Toen ik hier een uitwedstrijd speelde, was ik onder de indruk van de sfeer en de supporters. Dat speelt ook mee in mijn keuze voor VVV en ik kan niet wachten om hier op het veld te staan en belangrijk te zijn voor de club."

Creatieve speler

Interim technisch manager Marc van Hintum over de aanstelling van Sierra: "Elias is een creatieve speler met een goede passeeractie die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan en ook op de flank inzetbaar is. Met Elias halen we een speler in huis die altijd de bal wil hebben en ons voetballend beter kan maken. Hij heeft al ervaring in de Eredivisie, maar is nog altijd een jong talent en hij wil zijn belofte heel graag inlossen bij VVV. Daar zijn we als club erg blij mee."