Van Bommel vult via penaltythriller Antwerp-prijzenkast aan

Mark van Bommel druk coachend langs de lijn tijdens de wedstrijd om de Belgische Supercup. © Orange Pictures
Coach Mark van Bommel heeft met Royal Antwerp FC de derde hoofdprijs in enkele maanden tijd gepakt.
Zondag legde Antwerp beslag op de Belgische Supercup door via een strafschoppenserie af te rekenen met KV Mechelen.

Herhaling

De wedstrijd was daarmee een reprise van de Belgische bekerfinale om de Croky Cup van enkele maanden geleden. Omdat Antwerp vorig seizoen zowel de beker als de landstitel greep, was verliezend bekerfinalist KV Mechelen ook de opponent in de strijd om de Supercup. Het duel werd gespeeld in het Antwerpse Bosuilstadion.

Evenwicht

Antwerp kwam al na negen minuten voetbal op 1-0, via een treffer van Michel-Ange Balikwisha. Een rode kaart voor Antwerp-speler Gaston Avila in de tweede helft was een streep door de rekening voor Van Bommel en de zijnen, en even later werd het 1-1 door een eigen doelpunt van Ritchie de Laet. Toen de stand na 94 minuten nog altijd in evenwicht was, moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen.

Ex-MVV'er

Die penaltyserie leek voor Antwerp in een debacle uit te monden. Het miste twee van de eerste drie strafschoppen, waardoor KV Mechelen de winst kon ruiken. Mechelen miste echter haar derde en vierde pingel, waarmee een penaltythriller een feit was. Uiteindelijk viel de beslissing na veertien pogingen vanaf elf meter: ex-MVV'er Dimitri Lavalée schoot namens Mechelen huizenhoog over, waardoor Van Bommel en Antwerp konden feesten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!