Kopecky: 'Ergens had ik mij dit van tevoren bedacht'

Lotte Kopecky wint de eerste rit en pakt ook geel © L1
Lotte Kopecky had zich van tevoren al een klein beetje bedacht op welke manier zij de eerste etappe van de Tour de France Femmes kon winnen.
Het bedachte plan werd goed uitgevoerd. De Belgische wielrenster reed in Clermont-Ferrand solo naar de zege. Ze is tevens de leidster in het algemeen klassement.

Kopecky

De wielrenster van de Limburgse ploeg SD Worx-Protime ging op de slotklim met nog tien kilometer te rijden in de aanval. Haar vlucht werd goed afgeschermd door haar ploeggenoten van SD Worx, waardoor ze in de resterende kilometers een voorsprong kon opbouwen.

Wiebes tweede

Lorena Wiebes maakt het feest voor Team SD Worx compleet door naar de tweede plaats te sprinten. Met een gebalde vuist kwam de in Sittard woonachtige renster over de streep in aankomstplaats Clermont-Ferrand.

Van Vleuten

Annemiek van Vleuten was blij dat ze de stressvolle etappe goed heeft kunnen voltooien. Op het laatste klimmetje van de dag heeft ze even haar benen kunnen testen. Ze merkte meteen dat het goed zit met haar huidige vorm. Van Vleuten eindigde de rit op de 13e plaats met 43 seconden achterstand op winnares Lotte Kopecky.

Tour de Limbourg

In het L1-programma Tour de Limbourg wordt teruggeblikt op de etappe met gasten aan tafel, interviews en reportages. De uitzending is om 19:00 uur live te zien op L1 TV en wordt herhaald om 21:00 uur en 23:00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!