Fortuna Vrouwen opent seizoen tegen PEC Zwolle

Fortuna Vrouwen begint nieuwe seizoen tegen PEC Zwolle © Orange Pictures
Fortuna Sittard Vrouwen begint het nieuwe voetbalseizoen met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.
Dat blijkt donderdag uit het door de KNVB gepubliceerde competitieschema.

Speelschema

De openingswedstrijd voor de ploeg van coach Roger Reijners is vastgesteld voor vrijdag 8 september. Een week later gaan de Sittardenaren op bezoek bij Feyenoord. Komend seizoen staan voor de clubs in de Azerion Vrouwen Eredivisie 22 speelrondes gepland. De eerste zeven speelrondes zijn concreet ingevuld, de overige wedstrijden zijn alleen voor een bepaald weekend ingepland. Later worden de speeldata en -tijden voor deze wedstrijden definitief.

Competitieverloop

De winterstop loopt van zondag 17 december tot vrijdag 19 januari. De competitie eindigt uiterlijk zondag 12 mei, waarna de Eredivisie Cup van start gaat. Op 20 mei staat ook nog de bekerfinale op de kalender. Fortuna eindigt het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente en een uitduel met PEC Zwolle.

Debuut

Afgelopen voetbaljaargang debuteerde Fortuna Vrouwen in de Eredivisie en eindigde de ploeg als derde, achter FC Twente en de landskampioen Ajax.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!