Frans Maassen over Tour-titanengevecht: 'soms net een film'

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) en Tadej Pogacar (UAE Emirates), zij aan zij. © Orange Pictures
Wielerliefhebbers kijken deze weken veelal met ingehouden adem naar de strijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard om de gele trui in de Tour de France. Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen uit Haelen zit op de eerste rij.
"Ik heb in de afgelopen drie dagen in de voorste wagen gereden. Het is gewoon prachtig, zeker als je wielerliefhebber bent, zoals ik. Dan is het fantastisch."

Secondenspel

Maassen vindt het titanengevecht tussen 'zijn' Vingegaard enerzijds en Pogacar anderzijds, een duel van de buitencategorie. Het legendarische secondenspel tussen Greg Lemond en Laurent Fignon in 1989 wordt volgens hem in deze Tour overtroffen. "Dat was een groter verschil, bij de afsluitende tijdrit was voor mij wel duidelijk dat Fignon de Tour ging winnen." Uiteindelijk won Lemond die editie.

Tien tellen

Hoe de huidige Tour gaat aflopen, durft Maassen niet te voorspellen. Met nog zes etappes te gaan heeft Vingegaard tien tellen voorsprong op Pogacar. Dinsdag wordt een tijdrit verreden.

Woutje

Zondag zag Maassen provinciegenoot Wout Poels op de Mont Blanc de overwinning pakken. De laatste opponent, die Poels moest zien af te schudden op weg naar die triomf, was een pupil van Maassen, de Belgische alleskunner Wout van Aert. "Ik was natuurlijk voor Wout, maar als hij hem dan toch niet kan winnen, dan kan ik heel erg leven met Woutje Poels. Dat was mooi voor hem en zijn familie daar."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!