Vollering kopvrouw Limburgse SD Worx voor Tour de Femmes

Demi Vollering tijdens de Tour de France Femmes van vorig jaar © Orange Pictures
De Limburgse wielerploeg SD Worx trekt met de sterkst mogelijke selectie naar de komende Tour de France voor vrouwen. Doel is kopvrouw Demi Vollering aan de eindzege te helpen.
Mischa Bredewold, Elena Cecchini, Lotte Kopecky, Christine Majerus, Marlen Reusser en Lorena Wiebes gaan haar ondersteunen.

Gele trui

"Ons doel is om de gele trui mee naar huis te nemen. Met deze sterke en uitgebalanceerde ploeg zullen we er alles aan doen om dat te bereiken", blikt ploegleider Danny Stam vooruit.

Tweede editie

De Tour de Femmes begint zondag in Clermont-Ferrand en eindigt zondag 30 juli in Pau. Het is de tweede editie van de Tour voor vrouwen. Annemiek van Vleuten won vorig jaar de eerste editie. "Het is een zwaar parcours met een aantal echt moeilijke etappes", weet Stam. "Je kunt de Tour de France in een oogwenk verliezen en je moet elke dag scherp zijn, omdat een ongeluk in een klein hoekje zit. Demi Vollering heeft zich op alle vlakken verbeterd en is beter dan vorig jaar, maar de concurrentie is de laatste weken ook sterker geworden. Ik verwacht dat we een mooie Tour gaan zien met veel strijd."

Amstel Gold Race

Vollering maakt een ijzersterk seizoen door. De 26-jarige renster won in maart Strade Bianche en Dwars door Vlaanderen. Daarna was ze achtereenvolgens de beste in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In de Ronde van Spanje won ze de slotetappe en greep ze met 9 seconden net naast de eindzege, die voor Van Vleuten was. Eind juni veroverde ze de Nederlandse titel op de weg. "Haar voorjaar was subliem. We gaan vol voor het geel met haar. Van Vleuten bewees in de Giro Donne dat ze weer op niveau is, maar Demi heeft in alle opzichten laten zien dat ze stappen heeft gemaakt. Vooral mentaal is ze veel sterker geworden", aldus Stam.

Tour de Limbourg

De Tour de France voor vrouwen is vanaf komende zondag uitgebreid te volgen bij L1. Elke dag om 19:00 uur is op L1 TV Tour de Limbourg te zien met gasten, interviews, reportages en samenvattingen van de etappes. De koers is ook te volgen op via de website, app en socials van 1Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!