Wout Poels: 'Slecht geslapen, maar kroon op carrière gezet'

Een uitzinnige Wout Poels viert zijn overwinning op de Mont Blanc. © ANP
Wout Poels kroonde zichzelf zondag tot de oudste Nederlandse ritwinnaar in de Tour de France ooit. Één dag later beseft Poels nog niet helemaal wat hij op de flanken van de Mont Blanc gepresteerd heeft.
En dat terwijl de wielrenner uit Blitterswijck overspoeld werd met felicitaties: "In één keer heb je weer heel veel vrienden, ook op Whatsapp, dus dat is wel leuk. Het is heel mooi om mee te maken, iedereen leeft mee."

Solo over de streep

Poels reed zondag op 10 kilometer van de streep weg bij zijn medevluchter Wout van Aert. Hij kwam in het hooggelegen wintersportoord Saint-Gervais solo over de streep en eiste daarmee zijn allereerste etappezege in de Tour de France op.

'We kunnen naar huis'

Poels kon maandag volop genieten, want er was een rustdag gepland. "Eigenlijk zijn het twee rustdagen", grapt Poels. "Morgen is een tijdrit, van a naar b. Maar mijn Tour kan al niet meer stuk. Gewoon lekker naar Parijs fietsen en alles wat we nog kunnen meepakken, is mooi meegenomen. We kunnen naar huis", aldus de goedlachse Poels (35), om er snel aan toe te voegen dat hij nog enkele jaren in het profpeloton wil vertoeven.

Blitterswijck leeft mee

Ook het thuisfront, in Blitterswijck, leefde intens mee. Op de day after kwam Norbert Poels woorden tekort om uit te drukken hoe trots hij is op zijn broer.