Inge Jansen tiende op WK schoonspringen synchroon

Inge Jansen en Celine van Duijn eindigden als tiende. © ANP
Inge Jansen, afkomstig uit Maasbracht en Celine van Duijn zijn bij de wereldkampioenschappen schoonspringen in het Japanse Fukuoka tiende geworden op het onderdeel 3 meterplank synchroon.
Het Nederlandse tweetal kwam in de finale uit op een score van 264,00 punten.

Goud

Het goud ging afgetekend naar het Chinese koppel Yani Chang en Yiwen Chen, dat dankzij hoge cijfers van 8,5 en 9 voor hun sprongen op 341,94 punten uitkwam. Scarlett Mew Jensen en Yasmin Harper uit Groot-Brittannië behaalden zilver (296,58), Chiara Pellacani en Elena Bertocchi uit Italië pakten het brons (285,99).

Olympische Spelen

De 30-jarige Van Duijn deed op de Olympische Spelen in Tokio mee op de 10 metertoren, maar ze kan op dat onderdeel niet meer uitkomen na een schouderblessure. Na een operatie vormt ze nu een duo met de 29-jarige Jansen, die in 2021 vijfde werd in de olympische finale van de 3 meterplank. Ze willen zowel individueel als samen (synchroon) naar de Spelen van 2024 in Parijs.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!