Sam Schröder pakt dubbeltitel Wimbledon

Sam Schröder samen met dubbelpartner Niels Vink (rechts) tijdens Wimbledon 2022 © Privéfoto Sam Schröder
Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Ospel heeft het dubbeltoernooi van Wimbledon gewonnen. Hij won samen met zijn partner Niels Vink met 7-6 en 6-0 van het Australisch/Canadese koppel Heath Davidson en Robert Shaw.
Het is niet de eerste keer dat Schröder wint op het gras van Wimbledon. Vorig jaar won hij zowel de enkel-, als de dubbeltitel.

Te sterk

Vooral in de tweede set was het Nederlandse duo veel te sterk voor de Australiër en Canadees. Na afloop reageerde Heath Davidson gevat. "We hebben zeven keer tegen elkaar gespeeld dit jaar en we hebben niet één wedstrijd gewonnen. Ze zijn de nummers één en twee op de wereldranglijst, dat is niet voor niks. Hopelijk kunnen we hen ooit een overwinning aftroggelen."
Schröder kan zijn titel in het enkelspel niet prolongeren. Hij werd in de halve finale uitgeschakeld door Heath Davidson. De Australiër treedt in de finale aan tegen Niels Vink.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!