VVV-Venlo verliest van Victoria Köln in winderig Swolgen

Rick Kruys, de trainer van VVV-Venlo © Orange Pictures
VVV-Venlo heeft ook het derde oefenduel verloren, al was het nipt. Op het terrein van Sporting ST in Swolgen waar de wind vrij spel had, werd het tegen FC Viktoria Köln 0-1 voor de Duitsers. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 29ste minuut.
De Duitse ploeg komt uit in de Derde Bundesliga. VVV-Venlo, dat ervoor koos om in de voorbereiding niet tegen amateurteams te spelen, verloor al eerder de oefenwedstrijden van VVCS (spelers zonder club) en Jong AZ.

Eerste helft

Viktoria Köln nam in het begin van de wedstrijd het initiatief. VVV-Venlo voetbalde knap onder de druk uit maar toch was het Köln dat op voorsprong kwam door een benutte strafschop. Soulyman Allouch maakte een overtreding in de zestien en de 32-jarige Patrick Koronkiewicz benutte de strafschop voor de Duitse ploeg.

Tweede helft

VVV-Venlo, dat met nagenoeg dezelfde spelers aantrad als in de eerste helft, kwam fel uit de startblokken met grote kansen voor Nick Venema en Rick Ketting. Daarna namen de fysiek sterke Duitsers het initiatief over. Trainer Rick Kruys bracht in de zestigste minuut negen nieuwe spelers in en dat bracht nieuwe energie in de ploeg en leverde een paar mooie counters op. Maar tot echt grote kansen kwam het niet meer.

Herman Teeuwen Memorial

Volgende week speelt de jonge ploeg van Kruys opnieuw tegen een Duits team, dan is Arminia Bielefeld de tegenstander. Zaterdag 5 augustus speelt VVV-Venlo in de Koel om de Herman Teeuwen Memorial tegen Fortuna Sittard.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!