WK-droom komt uit voor Lynn Wilms

Lynn Wilms tijdens de training van Oranje. © Orange Pictures
Met de deelname aan het wereldkampioenschap voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland komt voor Lynn Wilms een lang gekoesterde wens uit.
De uit Tegelen afkomstige voetbalster is ervan overtuigd dat dit Oranje ver kan komen: "Wij kunnen van iedereen op dit toernooi winnen."

Een van de jongste speelsters

De speelster debuteerde op haar achttiende bij Oranje. Inmiddels zijn we vier jaar later en zit Wilms nog steeds bij de Nederlandse selectie. Ze is een van de jongste in de ploeg van bondscoach Andries Jonker Daar heeft ze zelf een andere mening over. "Ik denk dat meiden mij niet meer zo jong schatten. Ik ben er nu al best lang bij de Nederlandse ploeg en denk dat veel medespeelsters er van uitgaan dat ik een jaar of 27 ben", grapt de Limburgse International.

Blessure

Wilms was afgelopen weken niet wedstrijdfit. Ze speelde daarom niet tijdens de uitzwaaiwedstrijd in Kerkrade tegen België. Op dit moment lijkt het erop dat Wilms hersteld is en traint ze weer vol op met de groep mee tijdens de voorbereidingen in Australië.
De 22-jarige speelster heeft in het verleden te maken gehad met een langdurige blessure. Zo was ze in 2021, maanden uitgeschakeld nadat ze op de Olympische Spelen te lang doorging met een rugblessure.

VfL Wolfsburg

De rechtsback speelde vanaf 2018 drie jaar voor de eredivisie club FC Twente. Na haar periode bij FC Twente, waarin ze maar liefst twee keer landskampioen werd, stapte ze in de zomer van 2021 over naar de Duitse topclub VfL Wolfsburg. Met die ploeg pakte Wilms één keer de landstitel en won ze twee keer de beker van Duitsland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!