Tessa Wullaert waarschuwt Oranjevrouwen

Afbeelding ter illustratie
Fortuna-aanvoerder Tessa Wullaert waarschuwt de Oranjevrouwen om tegenstander Portugal niet te onderschatten. Wullaert werd met België uitgeschakeld voor het WK door Portugal.
De Belgische aanvoerster is een van de grote afwezigen op het WK voetbal. Het zijn moeilijke dagen voor Wullaert, die in de kwalificatiewedstrijden voor het WK nog 17 keer scoorde voor België. "Als mensen me vragen of ik het WK ga volgen, zeg ik wel 'ja'. Maar met pijn in het hart".

Portugal

België verloor het beslissende play-off duel van Portugal met 2-1, waardoor een Belgisch debuut op het WK een illusie bleef. Juist Portugal is zondag 23 juli de eerste tegenstander van Oranje op het WK. "Portugal is vooral een heel technische ploeg", zo zegt Wullaert. "Ik denk wel dat Nederland daar iets tegenover kan stellen, dat ze een goede kans maken om te winnen. Maar ze moeten oppassen voor de technische aanvallers van Portugal die kunnen scoren, dat zijn echte dribbelaars."

Steunzool

Wullaert ondergaat eenzelfde lot als Haaland of Bale, die ook WK's misten doordat hun land zich niet kwalificeerde. Het enige voordeel voor de Belgische aanvoerster is dat Wullaert tijd heeft om haar voetblessure te laten genezen. "Ik speelde het hele seizoen met pijn, dat was crazy", zo zegt Wullaert. "De dokter wilde eigenlijk opereren, maar we proberen het nu met een alternatief. Met aanpassingen aan de voetbalschoen en aanpassingen aan de steunzool. Ik heb ook een soort laars om in te slapen, zodat mijn voet op de goede plaats blijft. Het gaat de goede kant uit. Ik hoop pijnvrij de voorbereiding met Fortuna te kunnen starten."

Voetbalclinic

Wullaert gebruikt de vrije weken onder meer om de jongste generaties voetbalmeiden te trainen. "Ik heb zelf tot mijn vijftiende bij de jongens gespeeld, maar gelukkig was dat met een vriendin. Ik wil dat kinderen zich sterk in hun schoenen voelen staan. Ze moeten doen wat hen zelf gelukkig maakt, zich niet te veel aantrekken van anderen. Daarvoor staat GirlPower."

Tour de Limbourg

Tessa Wullaert is op donderdag 27 juli te gast in het programma Tour de Limbourg Femmes. Dan laat ze haar licht schijnen over de voetbalwedstrijd tussen Nederland en wereldkampioen Verenigde Staten van die dag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!