Verstappen pakt op Silverstone zesde zege op rij

Max Verstappen in actie in Spanje. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft de Grand Prix van Engeland gewonnen.
De overwinning op Silverstone is de zesde zege op rij voor de coureur van Red Bull Racing.

Record van McLaren afgepakt

Met die overwinning evenaart het team van Verstappen ook het uit 1988 daterende record van McLaren. De winst van Verstappen in Engeland is de elfde winst op rij voor het Britse team.

Slechte start

Verstappen die vanaf poleposition vertrok, had moeite met de start. De RB19 had heel even minder grip waardoor Lando Noris hem in de McLaren voorbij kon gaan.

Binnen vijf ronden rechtgezet

Verstappen, die zijn 150e race voor Red Bull Racing reed, bleef in de openingsfase Norris binnen een seconde volgen. In de vijfde ronde gebruikte Verstappen zijn DRS op het juist moment om de bolide van Norris op een recht stuk te passeren. Gedurende de race bouwde Verstappen zijn voorsprong op de twee achtervolgende McLarens gestaag uit naar vijf seconden.

Safety car vanwege brandje bij Magnussen

In de 34e ronde profiteerde Verstappen van een safety carsituatie, nadat de auto van Magnussen vlam had gevat. Verstappen wisselde van de medium-banden, waarop hij gestart was, om naar de softbanden. Verstappen had, nadat de safety car naar binnen was gereden, een perfect vervolg van de race. Hij reed direct weer van zijn concurrenten weg en ging op weg naar zijn 43e zege in de F1.

Hamilton derde

Naast het rood-wit-blauw waren er tijdens de ceremonie twee Engelse vlaggen te zien. Lando Norris , die even strijd kon leveren met Verstappen, finishte Lando Norris in de McLaren als tweede. Op het podium kregen Verstappen en Norris gezelschap van Lewis Hamilton.

Ruime voorsprong in de WK-stand

In de stand om het wereldkampioenschap heeft Verstappen bijna 100 punten (255) voorsprong op teamgenoot Perez (156). De Mexicaan werd vandaag zesde. Fernando Alonso staat met 137 punten op dit moment derde in de strijd om de mondiale titel. De volgende wedstrijd is op 23 juli. Op de het circuit Hungaroring wordt er dan gestreden om de Grand Prix van Hongarije
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!