Video: Kolderieke goals bij gelijkspel Fortuna en Eindhoven

Fortuna-verdediger Dimitrios Siovas tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven. © Niels van Renen
Fortuna Sittard heeft de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen gelijkgespeeld. Tegen eerstedivisionist FC Eindhoven kwam het niet verder dan 1-1.
Bij het officieus debuut van Fortuna-trainer Danny Buijs kwamen de doelpunten vroeg én op curieuze wijze tot stand:

Tikkie terug

Twee kolderieke doelpunten typeerden de openingsfase: Fortuna-verdediger Dimitrios Siovas klopte in de zesde minuut zijn eigen keeper Luuk Koopmans met een slordige terugspeelbal, maar Fortuna kreeg de gelijkmaker in de schoot geworpen door geknoei van Eindhoven-keeper Jort Borgmans. Inigo Cordoba scoorde die 1-1. De Spanjaard miste in het vervolg van de eerste helft meerdere kansen en omdat ook een omhaal van Siovas het doel miste, stond het halverwege 1-1.

Geen goals

Nieuwbakken Fortuna-coach Buijs wisselde al zijn veldspelers tijdens de pauze. De eerder deze week aangetrokken Milan Robberechts en Mouhamed Belkheir kregen daarmee hun eerste speelminuten in het Fortuna-shirt. De kansen waren echter vooral voor de tegenstander, getraind door de Limburgse coach Willem Weijs. Evan Rottier moest meermaals zijn meerdere erkennen in Fortuna-goalie Koopmans. Een slotoffensiefje van Fortuna sorteerde eveneens geen effect.
Bekijk hier de reactie van Fortuna-coach Danny Buijs na de wedstrijd:

Pandur en Özyakup

Bij Fortuna ontbraken Ivor Pandur en Oguzhan Özyakup. De Kroatische doelman speelde onlangs nog op het EK onder-21 en sluit later aan, Özyakup kampt met een achillespeesblessure. Na de pauze waren de kansen juist voor FC Eindhoven, getraind door de Limburgse coach Willem Weijs. FC Eindhoven-spits Evan Rottier stuitte telkens op de enige niet-gewisselde Fortunees, doelman Koopmans.

Eredivisie

Midden augustus begint Fortuna aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Daarvóór volgt nog een serie oefenwedstrijden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!