Maastrichtenaar Bryan Smeets keert terug bij MVV

Bryan Smeets tijdens zijn eerder dienstverband bij MVV. © Orange Pictures
Bryan Smeets begint aan zijn tweede periode bij MVV Maastricht. De Keuken Kampioen Divisie-club heeft de middenvelder voor drie seizoenen gestrikt.
De inmiddels 30-jarige Smeets, geboren en getogen in Maastricht, was transfervrij.

Oude nest

Voor Smeets is het dus een terugkeer op het oude nest. Na jaren in de jeugdopleiding van de Sterrendragers gespeeld te hebben, kwam hij tussen 2009 en 2015 tot 157 eerste divisie-duels voor MVV. Daarin kwam hij tot 26 doelpunten.

Kunststukje

Daarna kwam Smeets uit voor TOP Oss, De Graafschap, Sparta Rotterdam en de Belgische clubs Lommel SK en RWDM. Dat Smeets uiteindelijk zou terugkeren bij MVV, lag in de lijn der verwachting. "Als geboren Maastrichtenaar ben ik MVV uiteraard altijd blijven volgen", zegt Smeets. "Ik krijg nu een mooie kans om terug te keren op het rood-witte nest. MVV heeft vorig jaar kunnen verrassen, ik ga er alles aan doen om dat kunststukje dit seizoen te herhalen."

'Absolute meerwaarde'

MVV's technisch manager Ronny van Geneugden is duidelijk over de toegevoegde waarde van Smeets: "We zijn al enige tijd met Bryan in gesprek en we zijn zeer blij dat hij voor ons verhaal gekozen heeft. Met zijn voetballende kwaliteiten is hij een absolute meerwaarde, met zijn leeftijd en leidinggevende capaciteiten verwachten we bovendien dat hij onze jonge ploeg bij de hand kan gaan nemen."