Glas en stenen op veld: Oranjeleeuwinnen terug naar Horst

Dominique Janssen en Lieke Martens trainen met Oranje in Horst © Orange Pictures
Een oefenwedstrijd van de Oranjevrouwen is donderdagmiddag in het Brabantse Escharen afgelast vanwege rotzooi op het veld. Er lagen stenen en glas op de grasmat. Te gevaarlijk om te spelen, vond de medische staf.
Het oefenduel van Oranje tegen de Nederlandse vrouwen onder negentien jaar is nu verplaatst naar Horst, op een veld naast het hotel van de speelsters en begint om 15:00 uur. Dat meldt de NOS.
Bij aankomst op het Brabantse sportcomplex ontdekten de speelsters dat er op de grasmat gevaarlijke stukjes rommel lagen.

Lege bakken frietsaus

Bondscoach Andries Jonker vroeg de speelsters om elke centimeter van het veld van amateurclub EGS'20 uit te kammen. In lege bakken frietsaus werden de stukjes opgevangen.
Iedereen hielp mee, van Lieke Martens, Jill Roord tot Daniëlle van de Donk. Een iets andere warming-up dan het team in gedachten had, maar wel noodzakelijk. Uiteindelijk bleek een schoon veld toch niet haalbaar en werd met het oog op de veiligheid besloten om de wedstrijd te verplaatsen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!