Champions League-droom leeft voort voor Kay Smits

Kay Smits wint halve finale EHF Cup © ANP
Handballer Kay Smits uit Geleen mag blijven dromen van de Champions League. Met zijn ploeg SC Magdeburg schakelde hij Barcelona uit. Er komt overigens géén 'Limburgse' finale, want Luc Steins plaatste te zich niet met Paris Saint Germain.
Smits was in de spectaculaire halve finale de grote man aan Duitse zijde met 12 treffers. Zijn ploeggenoot Mike Jensen pakte de beslissende vrije worp in de shoot-out: 40-39.

Steins teleurgesteld

In de eindstrijd van de Final4 ontmoet Smits met zijn ploeg het Poolse Kielce en niet Paris Saint Germain met die andere Limburgse topspeler, Luc Steins. De spelverdeler uit Voerendaal die hoopte op een finale met zijn goede vriend uit Geleen moest dus de teleurstelling verwerken na een nipte 25-24 nederlaag; "Het was een enorm intense en fysieke halve finale, waarin Kielce een ijzersterke verdediging had. We waren niet goed genoeg om daar doorheen te spelen en afstand te nemen."

Finaledag

Zondagmiddag speelt Luc Steins dus om plek drie in Keulen. Kay Smits mag dan zondagavond proberen om de belangrijkste prijs in het Europese handbal te winnen.