Steins hoopt Smits te treffen in finale Champions League

Luc Steins in actie voor zijn club Paris Saint Germain © Orange Pictures
Handballer Luc Steins hoopt in de finale van de Champions League handbal tegenover Kay Smits te komen staan.
"Het is op zich al uniek dat er twee Limburgers in de Final4 van de Champions League meedoen" blikt Steins vooruit naar het finaleweekend.

Halve finales op zaterdag

Steins speelt zaterdag met PSG in de halve finale tegen het Poolse Kielce. Kay Smits speelt op dezelfde dag met zijn Duitse club Magdeburg tegen titelverdediger Barcelona. De uit Geleen afkomstige Kay Smits werd met zijn ploeg Magdeburg vorig weekend kampioen van Duitsland. Steins haalde de Franse titel met PSG reeds eerder binnen.

Limburgse primeur

Het is voor het eerst dat er twee Limburgse handballers in de Final4 van de Champions League staan. In december 2020 zag het er naar uit dat Luc Steins de eerste zou zijn. Op het laatste moment moest hij als speler van PSG richting het duel met Barcelona afhaken vanwege een besmetting met het coronavirus.
Het finaleweekend van de Champions League is op 17 en 18 juni in Keulen. De wedstrijden worden gespeeld in de Lanxess Arena, die plaats biedt aan 20.000 toeschouwers. Veel Limburgse fans hebben al toegangskaarten aangeschaft om Smits en Steins in actie te zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!