Dumoulin geniet van eigen Grote Prijs Tom Dumoulin

Tom Dumoulin was onder de indruk van het niveau van de jonge deelnemers aan de Grote Prijs Tom Dumoulin. "Ze gaan hard, heel hard."
Op de vraag hoe hard hij zelf ging bij de junioren, antwoordt hij gevat: "Ik hing waarschijnlijk achteraan, maar ik had wel een excuus, ik begon pas laat met wielrennen."
Het was de eerste keer dat de eigen wedstrijd van de voormalig profrenner werd verreden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Aan de start zo'n honderd deelnemers van 17 en 18 jaar, afkomstig uit het hele land.

Pittig

De wedstrijd bestond uit twee onderdelen, de wegrit van 70 kilometer en de ploegentijdrit vanuit Buchten. De omstandigheden waren zwaar, zo moesten de jonge renners 25 rondjes rijden in de hitte om vervolgens in de middag aan te treden voor de teamwedstrijd.

Uitslag

De individuele wedstrijd werd gewonnen door Niel Meulemans van de opleidingsploeg van Soudal-Quick-Step, hij versloeg in de sprint Stan Dens en Rens Grömmel. Ook de ploegentijdrit werd gewonnen door het Belgische team.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!