Handballers Lions kampioen van Nederland

Lions na hun overwinning © L1 (Maurice Jessen)
De handballers van Lions zijn kampioen van Nederland geworden. Een 26-34 overwinning tegen Volendam was voldoende om de landstitel naar Sittard-Geleen te halen.
De wedstrijd in de bloedhete sporthal Opperdam ging lange tijd gelijk op. In het verloop van de tweede helft kwam Lions voor het eerst op voorsprong, bouwde dat verder uit en gaf het niet meer af.

Lions komt sterk terug

Volendam begon voortvarend aan de wedstrijd: binnen twee minuten stond de ploeg al met 2-0 voor tegen Lions. Jasper Adams verkleinde de achterstand, maar Volendam liep daarna uit tot 8-5 en leek hard op weg de Sittardenaren op een nederlaag te trakteren. Coach Jauernik droeg zijn mannen daarna op compacter te verdedigen, maar de achterstand liep op tot 12-8. Lions begon beter te verdedigen en kwam sterk terug. Na een half uur spelen was het gat op één doelpunt na gedicht: 14-13.

Gelijk en op voorsprong

Twee minuten na de hervatting kwam Lions door Ids Eussen op gelijke hoogte, maar Volendam kwam opnieuw op voorsprong waarna Ivo Steins vanaf 7 meter de stand weer in evenwicht bracht. Tot 17-17 ging het gelijk op, maar daarna zette Jasper Adams zijn team voor het eerst op voorsprong. Coach van Volendam, Geert Hinskens, gaf zijn spelers de opdracht meer te variëren en twijfel te zaaien, maar zijn ploeg kreeg geen vat meer op de Sittardenaren die steeds meer afstand namen van de thuisploeg. Volendam probeerde met geforceerde schoten de achterstand te verkleinen, maar kreeg uiteindelijk een flinke draai om de oren en een 34-26 nederlaag aan de broek.

Doelpuntenproductie

Bij de Lions namen Ids Eussen en Jasper Adams in de eerste helft het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening. Na rust leverden ook de overige spelers een bijdrage aan de doelpuntenproductie van Lions, dat in de tweede helft een maatje te groot was voor de handballers van Volendam.

Afscheid

Het is voor het eerst sinds 2017 dat Lions kampioen wordt. Daarna waren alle titels voor Aalsmeer, waarmee de ploeg uit Sittard-Geleen die hegemonie nu weet te doorbreken. De landstitel is voor Jauernik een fraai afscheidscadeau. Komend seizoen stapt hij over naar Sparkasse Schwarz Handball Tirol in Oostenrijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!