Danny Buijs nieuwe trainer Fortuna Sittard

Danny Buijs © Fortuna Sittard Media
Danny Buijs wordt de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard.
De 40-jarige oefenmeester heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Sittardse eredivisionist. Daarnaast krijgt Fortuna een nieuwe technisch manager. Américo Branco neemt de taken over van Sjoerd Ars.

Groningen en Mechelen

Het wordt de derde klus van Buijs als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Buijs, oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Groningen en ADO Den Haag, begon zijn trainerscarrière bij de amateurs van Kozakken Boys. In 2018 werd hij trainer van FC Groningen. Daar werkte hij vier jaar. In de zomer van 2022 werd hij coach bij het Belgische KV Mechelen. Daar werd hij na twaalf wedstrijden ontslagen vanwege tegenvallende resultaten. Sindsdien zat hij zonder club.

Fijne gesprekken

"Ik kijk er enorm naar uit om aan deze klus te beginnen", laat de kersverse hoofdtrainer weten op de clubwebsite. "Ik heb een aantal enorm fijne gesprekken gehad. Daar heb ik een goed gevoel aan over gehouden. Wij moeten er -met z'n allen- elke dag alles aan doen om deze club op een goede manier te vertegenwoordigen. Dat moet de norm zijn. De relatie met de supporters is hierin essentieel. Mij staat bij dat het in Sittard altijd lastig voetballen was, vooral als het publiek erachter ging staan. Dat moeten we ook komend seizoen weer realiseren."

Nieuwe technisch manager

Daarnaast krijgt Fortuna Sittard een nieuwe technisch manager in de persoon van Américo Branco. De Portugees maakte onderdeel uit van het technisch hart, maar neemt van 1 juli de rol van technisch manager en het takenpakket van Sjoerd Ars over. Ars blijft wel als technisch adviseur verbonden aan de club.

Filosofie

Branco is blij met de aanstelling van Buijs: "Danny sluit uitstekend aan op het profiel dat we als club vooraf hadden geschetst. Hij was vanaf het begin onze eerste keuze voor het hoofdtrainerschap. Danny heeft Eredivisie-ervaring, werkt graag met jonge talenten en kan teams en spelers individueel ontwikkelen. Zijn filosofie en speelstijl komen overeen met de passie en intensiteit die onze fans, maar ook wij als club graag willen zien.”

Velázquez

Buijs wordt in Sittard de opvolger van Julio Velázquez. De Spanjaard begon in september als trainer in Sittard. Hij wist met Fortuna handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen. Aan het eind van het seizoen besloot hij zelf om te stoppen bij Fortuna.