Wout Poels drie weken voor start Tour ziek

Wout Poels © Orange Pictures
Wout Poels had graag deze week het Critérium du Dauphiné willen rijden als voorbereiding op de Tour de France, maar hij werd ziek tijdens een hoogtestage. En dat is wel een flinke streep door de rekening, zeker omdat op 1 juli de Tour de France start.
"Ik zit even niet zo lekker in de koers", zegt de renner van Bahrain-Victorious 'In Koers', een podcast van hemzelf en Dylan van Baarle.

Ziek

Poels vertrok voorafgaand aan de Dauphiné op hoogtestage naar Tenerife. "Het ging eigenlijk heel goed, tot halverwege het kamp. Ik kreeg last van mijn darmen, moest wat vaker naar het toilet. Dat soort dingen. Toen herstelde ik niet echt meer. Vooral op hoogte is dat lastig, als je niet helemaal fit bent. Ik was blij dat ik weer naar huis kon omdat ik me niet zo lekker voelde."

Tour de France

Poels heeft de hoop op Tour-deelname nog niet verloren. "Ik weet wat je ervoor moet doen om top in de Tour te zijn. Ik weet hoe zwaar die koersen zijn. Als je daarna naartoe wilt, moet de voorbereiding top zijn. Dan kun je daar presteren. Maar als de voorbereiding niet top gaat, dan wordt het een moeilijker verhaal."

Slovenië

Poels hoopt op een snel herstel en weer op de fiets te kunnen starten. "Als dat goed gaat, kan ik hopelijk een beetje opbouwen. Hopelijk zit er vooruitgang in. Stel dat ik me zondag weer goed voel, dan gaan we naar een koers als de Ronde van Slovenië."