Janssen en Wilms verliezen Champions League-finale

Dominique Janssen na de nederlaag in de CL-finale © Orange Pictures
Dominique Janssen en Lynn Wilms zijn er met hun club VfL Wolfsburg niet in geslaagd om FC Barcelona te verslaan in de finale van de Champions League.
In Eindhoven kwamen de Duitsers nog wel op een riante 2-0 voorsprong, maar de kampioen van Spanje draaide alles nog om en won met 3-2.

Zilver

Zowel Janssen uit Horst als Wilms uit Tegelen hadden een basisplaats in de eindstrijd van het hoogste podium in het vrouwenvoetbal voor clubs, maar konden niet voorkomen dat een zilveren medaille het hoogst haalbare bleek.
Lynn Wilms in actie tegen FC Barcelona © Orange Pictures

Palmares
Voor Janssen betekende het haar tweede nederlaag in de eindstrijd van het belangrijkste toernooi voor Europese clubteams. Drie jaar geleden verloor ze met Wolfsburg van Olympique Lyon (3-1). Wolfsburg heeft nu vier Champions League-finales op rij verloren, de vorige drie keer telkens tegen Lyon (2016, 2018 en dus 2020). In 2014 won Wolfsburg de Champions League voor het laatst.

WK Voetbal

Voor Dominque Janssen, Lynn Wilms en ook ploeggenote Jill Roord is het seizoen nog niet voorbij. In juli wacht nog het WK in Nieuw-Zeeland en Australië. De voorbereiding daarop loopt onder meer via een trainingskamp in Horst en een oefenwedstrijd tegen België in Kerkrade.