Dominante Verstappen voor het eerst op pole in Spanje

Max Verstappen raast over het asfalt onder de rook van Barcelona. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen begint de Grand Prix van Spanje zondag in het eerste startvak. Tijdens de kwalificatie reed hij overtuigend naar pole position.
Achter Verstappen start thuisrijder Carlos Sainz (Ferrari) op P2. Het gat tussen de beide coureurs bedroeg liefst een halve seconde. Lando Norris (McLaren) start verrassend als derde.

Leclerc, Perez en Russell falen

Nog voordat de ontknoping van de kwalificatie een feit was, vielen enkele grote namen door de mand. Ferrari-rijder Charles Leclerc sneuvelde in Q1 door slechts de negentiende tijd te noteren, terwijl in Q2 Sergio Perez (elfde) en Mercedes-rijder George Russell (twaalfde) zwaar teleurstelden. Perez had dat mede te danken aan een uitstapje in de grindbak, Russell aan een merkwaardige aanrijding met teamgenoot Lewis Hamilton.

Alonso

Fernando Alonso, naast Perez de enige andere coureur die Verstappen af en toe het vuur aan de schenen kan leggen, kende ook een teleurstellende kwalificatie. Hij kwam niet verder dan de negende tijd. Verstappen zag zijn pole position ondertussen niet in het geding komen.

Wereldkampioenschap

Verstappen, die ook in alle drie de vrije trainingen in Catalonië het snelst was, vertrekt zondagavond hoe dan ook als WK-leider uit Spanje. In het kampioenschap heeft hij een voorsprong van 39 punten op achtervolger én teamgenoot Pérez. Nummer drie Alonso (Aston Martin) volgt Verstappen op 51 punten.

Live

De Grand Prix van Spanje begint zondag om 15:00 uur. De race is dan live te volgen via het liveblog op 1Limburg.
Bekijk de voorbeschouwing op de GP van Spanje in L1's autosportprogramma Pitlane:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!