Cavendish en Wiebes winnen in Maastricht

Mark Cavendish stelde het publiek niet teleur en won in Maastricht © L1
Mark Cavendish en Lorena Wiebes hebben de RSM Wealer Ronde van Maastricht gewonnen.
Mark Cavendish wist in de sprint van het criterium af te rekenen met de Duitser Nico Denz en de Belgische renner Laurens de Plus. Voormalig wielrenner Tom Dumoulin gaf het startschot voor de koers van zijn voormalige collega's.

Publiekstrekker wint

Cavendish was door de organisatie op het laatste moment toegevoegd aan de deelnemerslijst. De publiekstrekker van Team Astana werd speciaal voor de wielerwedstrijd in Maastricht overgevlogen vanuit zijn woonplaats iets ten noorden van London. Na een nachtje in Parkhotel Valkenburg brengt een chauffeur van de organisatie de Brit zaterdag weer terug naar het vliegveld. Woensdag is de 38-jarige renner weer terug in Nederland. Dan start hij in Heinkenszand in de proloog van de ZLM-Tour.

Op recordjacht in Frankrijk

De voormalige wereldkampioen won zondag nog de slotrit in de Giro d'Italia. Tijdens de komende Tour de France kan Cavendish het record van de meeste ritzeges verbreken. Als hij in Frankrijk een rit weet te winnen komt hij op een totaal aantal zeges van 35 stuks. Daarmee verbreekt hij het record van Eddy Merckx, met wie hij het record nu nog deelt. Over zijn recordjacht in de komende Ronde van Frankrijk wilde Cavendish vooraf aan de koers in Maastricht niets kwijt.

Wiebes komt solo over de streep

Bij de vrouwen ging de zege naar Lorena Wiebes. Zij is de opvolgster van Chantal van den Broek-Blaak die vorig jaar de Ronde van Maastricht won. Van den Broek-Blaak stond dit jaar niet op de deelnemerslijst omdat ze onlangs moeder geworden is van een dochter. Waar de toeschouwers aan de Kesselskade op een aankomstsprint zaten te wachten, was het de Europese kampioene die met een voorsprong de laatste honderden meters overbrugde. De renster van Team SD Worx besloot om in de slotronde vanaf de kop van het peloton te demarreren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!