VVV-coach Kruys belooft spektakel in returnduel in Almere

VVV-aanvoerder Sven Braken in duel met Almere City-aanvoerder Damian van Bruggen. © Orange Pictures
Met een 1-1 gelijkspel uit de heenwedstrijd op zak, wacht VVV-Venlo zaterdag (16:30 uur) op bezoek bij Almere City een kansrijk returnduel. De winnaar plaatst zich voor de finale van de play-offs en kan daarin een gooi gaan doen naar een plekje in de Eredivisie.
VVV-coach Rick Kruys toonde zich dinsdagavond tevreden met de verworven uitgangspositie en ziet ook goede tekenen bij zijn spelers. "Ik heb de afgelopen dagen veel energie én geloof in een goed resultaat gezien."

1-1

De wedstrijd in Venlo afgelopen dinsdag was behoorlijk in evenwicht. De doelpunten kwamen wel met wat geluk tot stand. Zowel de 1-0 van VVV'er Mitchell van Rooijen als de 1-1 van Almere-aanvaller Anthony Limbombe betrof een van richting veranderd schot. VVV had daarna mogelijkheden om de winst op te eisen, zeker na de rode kaart van Danny Post, die daardoor de wedstrijd van zaterdag mist. Het VVV-overtal kwam echter niet verder dan 1-1.

Afwezigen

VVV treedt in Almere ook niet op volle oorlogssterkte aan. Een viertal spelers ontbreekt, net als dinsdag: Levi Smans, Thijme Verheijen, Richard Sedlacek en Martijn Berden stappen vanwege blessures niet in de spelersbus. Dat geldt wel voor Simon Janssen: hij viel geblesseerd uit, maar is zaterdag 'gewoon' inzetbaar, al is het de vraag of hij de volle 90 minuten gaat spelen. Kruys wilde in de aanloop naar de wedstrijd niets kwijt over zijn opstelling.

Spektakel

Bij Almere ontbreekt naast Post ook linksback Manel Royo, die in De Koel een spierblessure opliep. Het zal aan de spelopvatting van de Flevolanders niets veranderen. "Ik verwacht dat zij het initiatief gaan nemen", aldus Kruys. "En wij moeten daar onderuit zien te voetballen. Ik verwacht spektakel, als ik eerlijk ben." Daarbij mogen we volgens de oefenmeester een opgeladen VVV verwachten. "We hebben ten opzichte van de vorige wedstrijd een extra dag rust in de aanloop gehad. De ploeg oogt zeer fit."

18 duels ongeslagen

VVV is dit seizoen nog ongeslagen tegen Almere: dinsdag werd het in Venlo dus 1-1, in de reguliere competitie won VVV in De Koel met 3-0 en ging het in Almere ook met de zege aan de haal: 1-3. En VVV geldt al jarenlang als angstgegner voor Almere City: sinds die club die naam draagt, versloeg het de Venlonaren nog nooit. Voorloper FC Omniworld won éénmaal van VVV, in januari 2006, toen het in Venlo 0-1 werd. Al met al leed VVV al 18 duels op rij geen nederlaag tegen de Almeerse opponent: wanneer die serie zaterdag gehandhaafd blijft, draait het minimaal uit op een verlenging en - eventueel - een penaltyserie. Bij winst is VVV verzekerd van het finaleticket.

Live

De wedstrijd Almere City - VVV-Venlo begint zaterdag om 16:30 uur. Het duel is live te volgen via L1 Radio, waar de uitzending om 16:00 uur begint. Het rechtstreeks radioverslag is ook te volgen via de Facebook-pagina én het YouTube-kanaal van 1Limburg. Daarnaast blijf je via 1Limburg.nl op de hoogte via een liveblog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!