Van Diemen verlengt bij Fortuna Sittard, Tuin in WK-selectie

Samantha van Diemen © Orange Pictures
Voetbalster Samantha van Diemen heeft haar contract met Fortuna Sittard met minimaal één jaar verlengd. De 21-jarige verdedigster blijft nu tot 2024 onder contract staan bij de Sittardse eredivisieploeg.
Ploeggenote Alieke Tuin is ondertussen in de voorlopige WK-selectie opgenomen.

Verheugd om in Sittard te blijven

Afgelopen seizoen is ze in het team van trainer Roger Reijners uitgegroeid tot een vaste waarde. Van Diemen laat weten dat ze tevreden is met een langer verblijf in Sittard: "Ik ben verheugd om mijn tijd bij Fortuna Sittard voort te zetten en samen met mijn teamgenoten te blijven streven naar succes in de competitie." Samen met haar teamgenoten van de Sittardse ploeg eindigde Van Diemen in de competitie op de derde plaats.

Ajax en Feyenoord

Van Diemen stond eerder onder contract bij zowel Ajax als Feyenoord. . Van Diemen begon haar voetbalcarrière bij UVS in Leiden en speelde daarna voor het team van CTO Amsterdam, voordat ze in 2018 overstapte naar Ajax.

Alieke Tuin in voorlopige WK-selectie

Ploeggenote Alieke Tuin is door bondscoach Andries Jonker opgenomen in de voorlopige WK-selectie. Ook de Limburgse speelsters Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Romée Leuchter ( Ajax), Lieke Martens (Paris Saint-Germain) en Lynn Wilms (VfL Wolfsburg) zitten in de voorlopige selectie. Jonker heeft in totaal 30 speelsters uitgenodigd om op 19 juni in Zeist aan de voorbereiding voor het WK te beginnen. De uiteindelijke 23-koppige WK-selectie wordt op 30 juni bekend gemaakt.

Trainingskamp in Horst

Vanaf dinsdag 27 juni is de voorbereiding in Horst, waar zal worden toegewerkt naar de uitzwaaiwedstrijd tegen België van zondag 2 juli. Die wordt gespeeld in het stadion van Roda JC. Op 7 juli vertrekt Oranje naar Australië voor een zogeheten pre-camp, waarna het op 18 juli doorreist naar Nieuw-Zeeland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!