Giro-ritwinnaar Nico Denz start vrijdag in Maastricht

Nico Denz wint de twaalfde rit in de Giro d'Italia © Orange Pictures
De organisatie van de RSM-Wealer Ronde Maastricht heeft tweevoudig Giro-ritwinnaar Nico Denz gecontracteerd.
De Duitse wielrenner won in de Giro d'Italia onlangs zowel de twaalfde en de veertiende etappe.

Giro-renners aan de start

Met de komst van de renner van Team BORA-Hansgrohe maakt de organisatie haar naam als criterium met Giro-renners waar. Koen Bouwman, Oscar Riezenbeek, Laurens De Plus en Laurens Rex zijn de andere renners die in Maastricht rijden en in de Ronde van Italië actief waren.

Pascal Eenkhoorn

Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn reed de Giro niet, maar start wel in Maastricht. Verder staan ook de professionals Nils Eekhoff en Ide Schelling aan de start. Voor Jos van Emden is het wielercriterium door het centrum van Maastricht praktisch een thuiswedstrijd. De renner van Team Jumbo-Visma woont op enkele kilometers afstand in het Belgische Veldwezelt.

Limburgse renners

De Limburgse inbreng tijdens deze wielerronde komt van Stijn Daemen, Lars Rouffaer, Brian Megens, Nils Sinchek, Daan Honderos, Jelte Scholten, Wouter Toussaint en Tijmen Graat. Laatstgenoemde woont weliswaar in Maashees, maar is opgeleid bij Cycling Team Limburg en het RTC Limburg.

Lorena Wiebes

Bij de vrouwenkoers is Europees kampioen Lorena Wiebes de grote publiekstrekker. Ook de winnares van de Volta Limburg Classic, Misha Bredewold start in Maastricht. Vanuit Limburgs perspectief zijn Pauliena Rooijakkers, Sabrina Stultiens, Eva van Agt, Scarlett Souren en Femke Gort vast gelegd.

Programma

De vrouwenkoers start om 19.00 uur. De mannen beginnen om 20.30 aan hun wedstrijd. 's Middags is er voor de jeugd tot en met twaalf jaar, in samenwerking met Team Jumbo-Visma, een zogeheten dikke banden race. Voormalig wielrenner Tom Dumoulin zal de kinderen mee begeleiden.