Mark Flekken tekent vier seizoenen bij het Engelse Brentford

Mark Flekken stunt met Freiburg tegen Bayern © Orange Pictures
Doelman Mark Flekken heeft voor vier seizoenen getekend bij de Engelse club Brentford FC.
De uit Bocholtz afkomstige doelman ruilt daarmee de Duitse club Freiburg in voor de Engelse Premier League.

Via Duitsland naar Engeland

Flekken speelde tot 2009 in de jeugdopleiding van Roda JC en stapte over naar Alemannia Aachen. In Duitsland stond hij vervolgens ook nog in het doel van Greuther Fürth en MSV Duisburg. De 28-jarige doelman heeft ondertussen ook al vier keer het doel van Oranje verdedigd. Bondscoach Ronald Koeman heeft hem ook nu weer bij de definitieve selectie voor Final Four van de Nations League in juni gehaald.

Volgende stap in loopbaan

Flekken kijkt er naar uit om in actie te komen voor de club uit London. "Het is een heel nieuw hoofdstuk voor mij en de volgende grote stap in mijn carrière. Als je me zeven jaar geleden, toen ik in de derde divisie van Duitsland zat, had verteld dat ik op een dag in de Premier League zou spelen, had ik je waarschijnlijk neergeslagen!"

Veel kwaliteit binnengehaald

Bij Brentford zijn ze verheugd dat het gelukt is om de doelman binnen te halen. "We zijn erg blij dat we Mark hebben aangetrokken", zegt manager Thomas Frank via de clubkanalen van Brentford. "Hij is een speler met veel kwaliteit die onze keepersgroep gaat versterken. Na twee geweldige seizoenen bij Freiburg komt hij ons nu versterken. Hopelijk zal hij het team beter maken."

Opleidingsvergoeding

Met de overgang van Flekken naar Engeland is 13 miljoen Euro gemoeid. De doelman had een gelimiteerde transfersom in zijn contract bij Freiburg staan. Ook voor Roda JC is de overgang van de Limburgse doelman lucratief. De club uit Kerkrade gaat een opleidingsvergoeding ontvangen. De hoogte van dit bedrag is op dit moment nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!