Sneijder: 'Grote plannen Fortuna geen serieus verhaal'

Wesley Sneijder © Orange Pictures
De plannen van de geldschieters met Fortuna Sittard om onderdeel te worden van een consortium met diverse clubs zijn al in een vroeg stadium gestrand.
Dat zegt oud-voetballer Wesley Sneijder, die als boegbeeld moest gaan fungeren voor verschillende clubs binnen dat consortium, maandagavond in het programma Veronica Offside.

Red Bull

"Het waren grote plannen, maar ik merkte al vrij snel dat het verhaal niet serieus was", zegt Sneijder als hem wordt gevraagd naar de stand van zaken. Volgens Sneijder was het plan om in vijf clubs binnen Europa te investeren. Eerder deed energiedrankmerk Red Bull dat al, maar hij merkte al snel dat dit plan niet zou luken. "Langzaam maar zeker verwaterde het contact. Als je op missie bent, ga je door", zegt Sneijder, die beaamt dat het om de relatie met de grote mannen achter Fortuna-investeerder Azerion gaat.

Onderzoek

Fortuna-aandeelhouder Principion ligt al sinds half maart onder het vergrootglas bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), dat een onderzoek heeft ingesteld naar de aandeelhouders van Azerion. Dat is de partij die een meerderheidsbelang in de Sittardse voetbalclub wil krijgen.
In mei 2021 kondigde de club aan dat Azerion 20 procent van de aandelen overnam. Zo kreeg het bedrijf een minderheidsbelang in de club. De bedoeling is nog steeds dat in de toekomst Principion, de holding die onder leiding staat van Atilla Aytekin en Umut Akpinar, 65 procent van de aandelen van de club in handen krijgt. Game-ontwikkelaar Azerion is een onderdeel van Principion. Of de KNVB groen licht geeft voor deze overname, is al geruime tijd onduidelijk. Zolang de onderzoeken van de AFM lopen, zal er geen toestemming komen van de voetbalbond.

Yilmaz

Over de situatie rondom Burak Yilmaz, de oud-teamgenoot van Sneijder bij Galatasaray, zegt de recordinternational: "Hij nam de telefoon niet meer op. Hij kwam niet meer trainen, niet meer voetballen. Die heeft gewoon niet betaald gekregen", concludeert Sneijder.

Meerjarenplan

Afgelopen september meldde Voetbal International (VI) dat Sneijder een van de kopstukken moest worden van het meerjarenplan. Daarin zou een netwerk worden opgezet van vijf of zes gelijkwaardige clubs, afkomstig uit verschillende competities. Sneijder zou vanuit zijn grote status in het voetbal kunnen dienen als persoon die makkelijker deuren kan openen bij potentiële clubs.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!