Flekken in Oranje-selectie voor Nations League-ontknoping

Mark Flekken, in het grijs, in Oranje. © Orange Pictures
Mark Flekken is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal voor de finalewedstrijden van de UEFA Nations League.
De keeper uit Bocholtz is één van de drie doelmannen in de definitieve groep. Oranje speelt op 14 juni in Rotterdam de halve finale van de Nations League tegen Kroatië, bij winst volgt op 18 juni in dezelfde stad de finale tegen Spanje of Italië.

Noppert en Bijlow

Naast Flekken zijn ook Andries Noppert (SC Heerenveen) en Justin Bijlow (Feyenoord) opgeroepen. NEC-goalie Jasper Cillessen, in de vorige twee Oranje-interlands nog eerste doelman, is door bondscoach Koeman gepasseerd.

Zeist

Flekken zal zich op 5 juni melden bij de KNVB. Dan werkt hij met de andere Oranje-internationals uit de Bundesliga, Premier League én Eredivisie een driedaagse trainingsstage af. Vervolgens verzamelt de 23-koppige spelersgroep zich op 10 juni in het spelershotel Woudschoten in Zeist.

Vijfde

De 29-jarige goalie sloot zaterdag met zijn club SC Freiburg het Bundesliga-seizoen af met een 2-1 nederlaag bij Eintracht Frankfurt. Mede daardoor eindigde Freiburg op de ranglijst als vijfde, goed voor een Europa League-ticket.

Transfer

Flekken zelf maakt zich intussen op voor een transfer naar de Premier League; Brentford zou bereid zijn de gelimiteerde transfersom van 13 miljoen euro te betalen voor de doelman. De deal is echter nog niet definitief bevestigd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!