Nog geen titel voor Van Bommel en Antwerp na gelijkspel

Mark van Bommel © Orange Pictures
Mark van Bommel is met Antwerp FC nog geen kampioen van België geworden. Antwerp speelde in eigen huis gelijk tegen Union Sint Gillis (1-1), waar een overwinning had volstaan voor de titel.
Van Bommel, geboren in Maasbracht, heeft met Antwerp nog wel de titelkansen in eigen hand. Bij winst volgende week in Genk kan alsnog de titel worden behaald.

Energie

Antwerp ging in eigen stadion direct op zoek naar de openingstreffer. Die kwam er na een kwartier. Uit een snelle counter scoorde Vincent Janssen, die net niet buitenspel stond, de 1-0. Het doelpunt zorgde voor extra energie bij Antwerp. Tegenstander Union wist nauwelijks kansen te creëren, terwijl Calvin Stengs de kans kreeg op 2-0, maar over schoot.
Vincent Janssen © Orange Pictures

Rode kaart

In de tweede helft kwam Union al snel met tien man te staan door een rode kaart van Senne Lynen na een overtreding op Janssen. Daardoor leek Antwerp op weg naar de titel, tot de 80e minuut. Een schot van Puertas werd door Arthur Vermeeren van richting veranderd en daardoor vloog de bal in het doel: 1-1. Antwerp zocht naar de 2-1 en die kwam er bijna in de laatste minuut. Alleen ging de bal rakelings over de lat.

Genk

Volgende week krijgt Antwerp een tweede kans op de eerste landstitel sinds 1957. Als het wint bij KRC Genk is de titel zeker. Al kan Genk, als het zondagavond wint van Club Brugge, op de laatste speeldag ook nog meestrijden om de titel. In de stand hebben Antwerp en Union nu 46 punten en Genk heeft 42 punten. Mochten Antwerp en Union gelijk eindigen gaat de titel naar Antwerp.

Half punt

In België worden de punten bij de start van de play-offs namelijk gehalveerd, maar omdat Union en Genk niet op een rond getal uitkwamen kregen ze een half punt extra. Antwerp kwam wel op een rond getal uit. Daardoor was voor de play-offs al duidelijk dat bij een gelijke stand Antwerp in het voordeel zou zijn omdat zij geen half punt extra hebben gekregen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!