Blunders kosten MVV de kop tegen NAC

Coach Maurice Verberne verwerkt de uitschakeling. © Orange Pictures
Het seizoen zit erop voor MVV na een 1-4 nederlaag in eigen huis. Individuele fouten nekken de Maastrichtenaren in het tweeluik met de ploeg uit Breda.
Ondanks het teleurstellende optreden in de play-offs kan MVV wel terugkijken op een succesvol jaar, waarbij een vijfde plaats behaald werd in het reguliere seizoen.

Matthys in de fout

In tegenstelling tot de heenwedstrijd was MVV nu wel gelijkwaardig aan NAC in het eerste kwartier. De Maastrichtenaren waren veelvuldig te vinden op de helft van de bezoekers. Des te harder was dan ook de klap toen uitgerekend een van de uitblinkers van het seizoen, doelman Romain Matthys, opzichtig in de fout ging bij de 0-1. Hij probeerde een diepe pass van NAC ver buiten zijn strafschopgebied te onderscheppen, maar spits Elías Már Ómarsson was veel eerder bij de bal en schoot over Matthys heen in een leeg doel.

Ook Zeegers leidt tegendoelpunt in

MVV kreeg geen tijd om zich terug in de wedstrijd te knokken, want nog geen tien minuten stond de 0-2 op het bord. Dat doelpunt werd opnieuw ingeluid door een persoonlijke fout in de opbouw. Een pass van rechtsback Rico Zeegers werd van richting veranderd waardoor Omarsson zijn medespeler Sabir Agougil vrij voor het doel zette en die faalde niet om NAC op een 0-2 voorsprong te schieten.

Deceptie in volle Geusselt

De hoop voor de toeschouwers dat MVV nog terug zou komen in de wedstrijd, vervloog nog voordat de rust was aangebroken. Ezechiel Banzuzi kwam door op rechts en schoot de play-off droom van MVV aan diggelen met de 0-3. Direct daarna werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt, omdat er door de feestvierende NAC supporters een beker op het veld terecht was gekomen.

Opgeheven hoofd

Ondanks de ruime achterstand bleef MVV de gehele tweede helft op zoek naar doelpunten en dat lukte in de 68ste minuut. Ruben van Bommel gaf een fraaie voorzet met buitenkant rechts op Dailon Livramento die in twee instanties de eretreffer maakte.
In de laatste tien minuten moest NAC met tien man de wedstrijd uitspelen na een rode kaart voor doelman Roy Kortsmit. Doordat NAC trainer Peter Hyballa zijn wisselmomenten al verbruikt had, moest aanvaller Jort van der Sande de handschoenen aandoen, maar hij kwam niet in de problemen in de laatste tien minuten. Sterker nog, met 10 spelers op het veld wist NAC zelfs nog de eindstand van 1-4 te scoren in de laatste minuut. Dat betekende het einde van het beste seizoen sinds 2018, waarin ook de play-offs werden bereikt.