Yasar kopt VVV in laatste minuut naar halve finale play-offs

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
In een volgepakt Tilburgs stadion heeft VVV-Venlo de halve finale van de play-offs voor promotie naar de eredivisie bereikt. Yasar maakte in de laatste minuut van de verlenging het beslissende doelpunt.
De Venlonaren speelden na verlenging met 2-2 gelijk tegen Willem II, dat bij rust een 2-0 voorsprong had. Nick Venema verkleinde halverwege de tweede helft de achterstand tot 2-1 en in de slotminuut van de verlenging kopte Özcan Yasar de gelijkmaker binnen, waardoor VVV in de play offs verder gaat.

Rookbommen

De wedstrijd begon met enige vertraging omdat rookbommen het zicht op het veld verhinderden. In de eerste minuten vonden VVV en Willem II geen gaatje in elkaars defensie, maar na nauwelijks zeven minuten mocht de Tilburgse aanhang juichen voor een doelpunt toen Elton Kabangu een afgemeten voorzet van Leeroy Owusu in het Venlose doel kopte.

Willem II 2-0 voor

VVV stond na dat doelpunt onder druk. Een vrije trap aan de rand van de zestien werd door Ennio van der Gouw over de lat getikt. Halverwege de eerste helft kwamen de Venlonaren met 2-0 achter toen Jesse Bosch alle ruimte kreeg om te schieten en de bal via Sem Dirks in de kist rolde.
De Venlonaren lieten eerder zien niet bij de pakken neer te zitten en kregen na bijna een half uur een eerste kans om de achterstand te verkleinen. Sven Braken speelde de bal naar Kees de Boer, maar die kon het leer niet op het doel van Joshua Smits schieten. VVV werd sterker, maar noch Sven Braken noch Tristan Dekker konden hun voet onder een voorzet van Mitchell van Rooijen zetten. Even later had VVV mazzel toen Kabangu van dichtbij net over het doel schoot.

Buitenspel

VVV leek terug te komen toen Nick Venema de bal in het Tilburgse doel schoot, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Willem II zette de Venlonaren onder druk in een poging de genadeklap uit te delen. Rick Ketting greep goed in voordat Jizz Hornkamp een voorzet van links kon binnenkoppen. Diezelfde Hornkamp probeerde op slag van rust de bal met een volley in het Venlose doel te schieten, maar Ennio van der Gouw had geen moeite met zijn schot.
In blessuretijd appelleerde Willem II voor hands in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom zag geen reden om naar de stip te wijzen.

Rommelgoal afgekeurd

De eerste kans van de tweede helft was voor de Venlonaren. Robert Klaasen schoot een afvallende bal echter over het doel. VVV deed verwoede pogingen de aansluittreffer te maken. Daan Huisman probeerde met een fraaie voorzet Nick Venema te bereiken, maar Lucas Woudenberg was de Venlose spits te snel af. Negen minuten na de hervatting keerde Ennio van der Gouw Kans een schot Leeroy Owosu in de korte hoek, maar uit de hoekschop maakte Willem II een ‘rommelgoal’. VVV protesteerde voor hands en de treffer werd afgekeurd.

Aansluittreffer

Na een uur spelen kreeg VVV een prachtkans om te scoren. Doelman Smits kwam uit en schoot langs de bal, waarna de treuzelende Carl Johansson door de Tilburgse verdediging van de bal gezet werd. Nick Venema werd daarna door Sven Braken in stelling gebracht, maar zijn schot ging rakelings naast. Even later ontsnapte VVV aan een grotere achterstand toen Ennio van der Gouw de fout in ging en Jeremy Bokila de bal afpakte van de Venlose keeper, maar hands maakte.
Met nog ruim een kwartier te gaan, kwamen de Venlonaren terug in de wedstrijd. Nick Venema knalde de bal loeihard tegen de touwen na goed doorkoppen van invaller Soulyman Allouch. VVV bleef fel jagen op de gelijkmaker, maar moest ook alert reageren op aanvallen van de thuisploeg. Een schot van Mitchell van Rooijen was een makkelijke prooi voor doelman Smits en een vrije trap van Willem II werd door Elton Kabangu over het Venlose doel gekopt. De Venlonaren zetten alles op alles om aan een verlenging te voorkomen, maar wisten geen beslissing te forceren, al was Venema dichtbij een treffer. Zijn schot ging echter een metertje naast.

Verlenging

VVV was ook in de verlenging de betere ploeg. Bij de Venlonaren liepen de meeste aanvallen via de linker flank. Ozcan Yasar was gevaarlijk, maar zijn schot werd door Joshua Smits gestopt. Kort na het begin van de tweede verlenging mocht Willem II een vrije trap nemen, maar Ennio van der Gouw was de Tilburgse aanvallers te snel af. Een afstandsschot van Nick Venema ging daarna over het doel van Joshua Smits. VVV had het initiatief, maar invaller Joeri Schroijen zorgde in de slotminuten voor Tilburgs gevaar. In de slotminuut legde Nick Venema de bal perfect voor op Özcan Yasar, die de bal in het Tilburgse doel en VVV naar de halve finale van de play-offs kopte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!