Verstappen pakt eerste pole position in Monaco

Max Verstappen in Monaco
Max Verstappen vertrekt zondag voor het eerst in zijn carrière vanaf pole position aan de Grand Prix van Monaco.
De Limburger was een fractie sneller dan zijn concurrenten op het stratencircuit in zijn woonplaats. Fernando Alonso vertrekt vanaf P2 en Charles LeClerc vanaf P3. De teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez, crashte in de eerste kwalificatieronde.

Pérez

Hij raakte namelijk de muur, waardoor de rode vlag werd getoond. De tijd die hij op dat moment had neergezet was onvoldoende, waardoor Pérez, de grote concurrent van Verstappen in de WK-stand, vanuit de achterhoede zal starten. De Limburger kwam zelf zonder problemen door de eerste twee kwalificatierondes.

Q3

In Q3 werd het een spannende strijd om pole position. De snelle tijden, en dus ook de potentiële polesitters, wisselden elkaar in raptempo af. Uiteindelijk wist Verstappen in zijn laatste vliegende ronde door een ijzersterke laatste sector, waarbij hij zelfs nog even de muur toucheerde, de snelste tijd te noteren. Het is de derde pole position voor Verstappen van dit jaar.

2021

Het is dus de eerste keer dat Verstappen vanaf pole start in Monaco. In 2021 stond hij wel op de voorste positie van het startveld toen Charles Leclerc niet op pole kon staan door problemen met zijn auto, maar toen startte de Limburger vanuit het tweede startvak.

Live

De Grand Prix van Monaco is zondag vanaf 15:00 uur live te volgen in een liveblog op 1Limburg.
Bekijk Pitlane, het autosportprogramma van L1, met een vooruitblik op de race van zondag:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!