'Yilmaz heeft laatste wedstrijd voor Fortuna al gespeeld'

Burak Yilmaz © Niels van Renen
Burak Yilmaz heeft zijn laatste wedstrijd voor Fortuna Sittard al gespeeld.
Dat meldt Voetbal International (VI) donderdag. Fortuna speelt zondag nog de laatste wedstrijd van het seizoen tegen NEC.

Twee jaar speler

Yilmaz had aanvankelijk een tweejarig contract als speler in Sittard, maar volgens technisch manager Sjoerd Ars blijft het bij één seizoen. "Het plan dat we in het begin hadden, toen Burak hier voor vijf jaar tekende waarvan twee als voetballer, zal anders uitpakken. We zijn met elkaar in gesprek over zijn situatie. Maar Burak heeft nu besloten dat hij geen tweede jaar als speler wil ingaan", zegt Ars tegen VI. De technisch manager benadrukt bij het voetbalblad dat de Turkse vedette dat nog niet letterlijk heeft gezegd. "Maar in de gesprekken is dat wel duidelijk geworden. Hij wil zich gaan focussen op het trainerschap."

Trainer

De 37-jarige Turk wordt de laatste weken duidelijk gelinkt aan het assistent-bondscoachschap van Turkije. Al sluit Ars tegenover VI een functie bij Fortuna niet uit. "Dat is nog niet uitgesloten. Al zullen er dan wel eerst wat zaken besproken moeten worden, van beide kanten."

Commotie

De komst van Yilmaz naar Sittard afgelopen zomer was een grote sensatie. In 26 wedstrijden kwam hij negen keer tot scoren en gaf hij vijf keer een assist. Met die productiviteit en zijn grote ervaring was hij belangrijk voor het lijfsbehoud van Fortuna. Anderzijds zorgde Yilmaz ook voor veel commotie rond de club. De afgelopen weken staat vooral zijn afwezigheid centraal. De Turk speelde zijn laatste wedstrijd op 9 april bij Ajax en is sindsdien om onduidelijke reden afwezig bij de wedstrijden van Fortuna. Op zijn Instagram deelde Yilmaz ondertussen foto's van zichzelf in Parijs en bij zijn vorige club Lille.

Velázquez

Donderdagmiddag werd al duidelijk dat trainer Julio Velázquez na dit seizoen niet meer bij Fortuna actief zal zijn. Bronnen rondom Fortuna bevestigen het vertrek van de Spaanse coach aan L1.