Trainer Julio Velázquez weg bij Fortuna Sittard

Julio Velázquez © Orange Pictures
Julio Velázquez staat zondag voor het laatst langs de lijn als trainer van Fortuna Sittard.
Dat melden bronnen rondom de Sittardse club. De club komt vermoedelijk komende week naar buiten met het nieuws. Velázquez had een contract tot het einde van het seizoen in Sittard.

Vervanger

De 41-jarige Velázquez werd in september aangesteld als vervanger van de ontslagen Sjors Ultee. De Spanjaard wist met Fortuna Sittard handhaving te bewerkstelligen waardoor Fortuna ook komend seizoen in de Eredivisie speelt. In 27 wedstrijden behaalde hij 34 punten met de Sittardenaren, waaronder tien overwinningen. Daarmee voldeed Velázquez aan zijn opdracht.

Gedrag

Toch was er ook kritiek op de oefenmeester vanwege zijn behoudende speelstijl en zijn opvliegende gedrag langs de zijlijn. In maart voerde Fortuna een gesprek met de trainer nadat hij zich had misdragen. Hij ramde een dug-out en trapte pionnen omver.

Laatste wedstrijd

Fortuna speelt komende zondag de laatste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis ontvangt het NEC. De wedstrijd is vanaf 14:30 uur live te volgen op L1 Radio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!