Eenkhoorn en Wiebes aan start RSM Wealer Ronde

Pascal Eenkhoorn © Orange Pictures
Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn staat op vrijdag 2 juni aan de start van de RSM Wealer Ronde in Maastricht.
Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Volta Limburg Classic

Eenkhoorn, die dit jaar als derde eindigde in de Volta Limburg Classic en als 18e in de Amstel Gold Race, is een van de toprenners die de organisatie heeft gecontracteerd. Daarnaast komen ook Koen Bouwman, die momenteel de Giro rijdt, Jos van Emden en Ide Schelling naar de provinciehoofdstad. Er zijn ook een aantal Limburgse deelnemers vastgelegd onder wie Luuk Herben, Stijn Daemen, Lars Quaedvlieg, Lars Rouffaer, Brian Megens, Jordan Habets, Nils Sinschek en Wouter Toussaint.

Vrouwen

Bij de vrouwen staat Lorena Wiebes aan de start in Maastricht. De renster van SD Worx won dit jaar onder meer de Scheldeprijs en twee ritten in de Ronde van Burgos. Ook de winnares van de Volta Limburg Classic, Mischa Bredewold, neemt deel aan het criterium, net als de Limburgse rensters Quinty Schoens, Scarlett Souren, Sabrina Stultiens, Eva van Agt, Femke Gort en Karlijn Knoops.
De organisatie is nog in onderhandeling met meer renners.

Ronde van Italië

Sinds vorig jaar wordt het criterium in Maastricht niet meer na de Tour de France gereden, maar daags na de Ronde van Italië. Op vrijdag 2 juni starten om 19:00 uur de vrouwen en om 20:30 uur de mannen.