Judoka Mo van Dun pakt brons na schouderbreuk

Mo van Dun samen met zijn coach Angelique van Wegberg © JC Hercules
De 21-jarige Heerlenaar Mo van Dun is weer helemaal terug na een heftige blessure. Dat bekroonde hij met een bronzen medaille op de European Cup in Sarajevo. Het talent brak vorig jaar zijn schouder bij een partijtje worstelen en moest onder het mes.
De judoka in de klasse tot 81 kilogram wist vijf wedstrijden met ippon voortijdig te beslissen. Alleen de latere kampioen uit Azerbeidzjaan, Magerram Imamverdiev, was een maatje te groot voor hem.

Judoclub Hercules

Mo van Dun raakte vorig jaar zomer net vóór het begin van het EK -21 jaar ernstig geblesseerd. Inmiddels heeft hij een jaar revalidatie erop zitten en heeft Van Dun de beslissing gemaakt om te stoppen bij het Nationaal Trainingscentrum op Papendal en terug te keren bij Judoclub Hercules in Echt. Van Dun heeft zich ook al geplaatst voor de Universiade komende zomer in China en zal op 11 juni nog in actie komen tijdens het internationale toernooi van Madrid.

Joni Geilen

Ook de jongere Limburgse talenten doen het goed. Zo pakte de 18-jarige Joni Geilen uit Maastricht goud op de Europacup voor junioren in Malaga in de klasse tot 63 kilogram. Paulien Sweers pakte daar brons in de klasse boven de 78 kilogram. Ook was er brons voor de 18-jarige Joes Schell uit Venlo, die een week eerder al zilver won in Parijs.