Laura van Leeuwen eerste vrouwelijke algemeen directeur MVV

Laura van Leeuwen © MVV
Laura van Leeuwen is de nieuwe algemeen directeur van MVV Maastricht.
Ze volgt de vertrokken Erik Noor op. Op 1 juli start de 37-jarige Van Leeuwen, die de eerste vrouwelijke directeur wordt van een Limburgse betaald voetbalclub, met haar werkzaamheden in Maastricht.

Ajax

Van Leeuwen, die voetbalster was in Nederland en Amerika, is sinds oktober 2017 werkzaam bij Ajax, waarvan de afgelopen 1,5 jaar als Manager Multi-club Network. In die functie is ze verantwoordelijk voor de strategie en implementatie van het Ajax Multi-club netwerk zowel lokaal als globaal. Verder was ze namens Ajax anderhalf jaar directeur van de jeugd-Academy voor Sharjah FC in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast is ze sinds zeven maanden actief bij de Nederlandse basketbalbond als lid van de Raad van Toezicht. In het verleden heeft ze onder meer gewerkt voor de KNVB. Daar was ze onder andere videoanalist bij de Oranjevrouwen en talentcoach.

Uitdagingen

Van Leeuwen, oud-international van Oranje, is blij met haar aanstelling: "MVV Maastricht is een prachtige club met een mooie historie. Een club met veel uitdagingen. De lijn naar boven is duidelijk ingezet, mijn taak om die door te trekken." Hans Verwijlen, voorzitter van de Raad van de Commissarissen van MVV, over de aanstelling: "Wij zijn gelukkig dat MVV met Laura een directeur krijgt die in de voetbalwereld thuis is en op enthousiaste en originele wijze leiding zal gaan geven aan de club. Wij zijn ervan overtuigd dat met haar de positieve golf waarop MVV zich bevindt in de komende jaren zich verder zal ontwikkelen.”

Erik Noor

MVV zit sinds 1 mei zonder algemeen directeur na het vertrek van Erik Noor. Hij was vanaf de zomer van 2020 algemeen directeur bij de Sterrendragers. Noor vond dat hij vast liep in de regio waardoor zijn ondernemersgeest werd beperkt. Daarom besloot hij te vertrekken.