Video: Dit zegt MVV-coach tegen spelers pal voor de aftrap

MVV-coach Maurice Verberne noteert zijn kernwaarden. © L1
Als speler promoveerde Maurice Verberne met ADO Den Haag naar de Eredivisie. Precies twintig jaar later hoopt hij als coach van MVV Maastricht hetzelfde te presteren.
De twee ontmoetingen met NAC Breda, dinsdag en zaterdag in het kader van de eerste ronde van de play-offs, worden dan ook de belangrijkste wedstrijden in de nog prille trainerscarrière van Verberne. Hij weet precies wat hij zijn spelers vlak voor de aftrap nog gaat meegeven.

Team

Verberne noteert dus drie kernbegrippen op zijn whiteboard: 'team', 'afspraken nakomen' en 'genieten/plezier'. Het zijn zaken die hij al maanden herhaalt. "Het is allemaal wel duidelijk wat we willen. Maar het worden qua lading nu wel andere wedstrijden dan wat we gewend zijn." Velen zien de kracht van MVV vooral in het collectief. "Als we als team functioneren, kan het verschil worden gemaakt door het individu", vindt ook Verberne.

Emmen

De Maastrichtenaren moeten dus als eerste met NAC zien af te rekenen. Lukt dat, dan wacht in de tweede ronde van de play-offs een krachtmeting met de nummer zestien van de Eredivisie, FC Emmen. Weet MVV ook de equipe uit Drenthe te kloppen, dan plaatst het zich voor de finale waarin promotie naar de Eredivisie kan worden afgedwongen.

Live

Dinsdagavond, om 21:00 uur, spelen MVV en NAC tegen elkaar in Breda. De return is aanstaande zaterdag om 20:00 uur in de Maastrichtse Geusselt. Beide wedstrijden zijn live te volgen via L1 Radio. Het rechtstreeks radioverslag is ook te volgen via de Facebook- en YouTube-pagina van 1Limburg.