Einde seizoen voor Fortuna Vrouwen na uitschakeling

Het seizoen van de Fortuna Vrouwen zit erop na de nederlaag tegen FC Twente © Orange Pictures
Het seizoen van de vrouwen van Fortuna Sittard zit erop. De ploeg van Roger Reijners verloor voor de tweede week op rij van FC Twente en is daardoor uitgeschakeld in de Eredivisie Cup. In Sittard werd het 0-4.
Fortuna Vrouwen moest een 5-0 achterstand goedmaken na de nederlaag van vorige week in Enschede.

Paal

Fortuna kreeg in de eerste helft de eerste grote kans van de wedstrijd. Féli Delacauw schoot de bal op de paal. Aan de andere kant scoorde Twente, met Kim Everaerts uit Horst in de basiself, wel. Sophie te Brake maakte de openingstreffer. Na rust verdubbelde Twente, dat eerder deze week de KNVB Beker won, de voorsprong. Fenna Kalma kopte binnen. Na een uur spelen werd het 0-3 door een doelpunt van Bente Jansen. Uiteindelijk bepaalde Kalma met haar tweede doelpunt van de wedstrijd de eindstand op 0-4. FC Twente treft in de finale van de Eredivisie Cup PSV of Ajax. Zij spelen maandag de return tegen elkaar. Ajax verdedigt een 5-2 voorsprong.

Debuutseizoen

Voor de vrouwen van Fortuna zit het debuutseizoen erop. Daarin behaalde de ploeg van Roger Reijners een meer dan verdienstelijke derde plaats achter Ajax en FC Twente.