Slap Fortuna verliest van Excelsior

Stipe Radic kreeg basisplaats bij Fortuna Sittard © Niels van Renen
Fortuna Sittard leed in Rotterdam de achttiende nederlaag van dit seizoen. De ploeg van Julio Velázquez leverde een dramatische tweede helft af en was kansloos: 3-0.
Dankzij die nederlaag zakt Fortuna naar de dertiende plaats in de Eredivisie.

Kansjes

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen waren er in de eerste helft best een paar mogelijkheden voor Fortuna om de winst mee naar Sittard te nemen. Maar tot tweemaal toe stond de Limburgse Excelsior-doelman Stijn van Gassel in de weg.

Yilmaz

Trainer Julio Velázquez moest de geschorste routinier Siovas vervangen voor Radic en deed geen beroep op Burak Yilmaz. Logisch ook, gezien de afwezigheid van de spits de afgelopen weken. Ook in Rotterdam was de vedette niet aanwezig om naar zijn ploeggenoten te kijken. Yilmaz was een zaterdagavond wel nog aanwezig in Frankrijk om de aftrap te verrichten bij zijn vorige club Lille.

Druk

In de openingsfase van de tweede helft deed de thuisploeg een poging om Fortuna onder druk te zetten. Dat resulteerde na een uur spelen in de openingstreffer van verdediger Kik Pierie. Hij klopte doelman Pandur met een kopbal. Voor de Rotterdammers belangrijk in de strijd tegen degradatie. Ruim twintig minuten voor tijd mocht Driouech vrij binnenkoppen en besliste daarmee de wedstrijd: 2-0. Vijf minuten voor tijd zorgde Goudmijn voor de derde treffer en zo kreeg Fortuna een stevig pak slaag en speelt Excelsior ook volgend seizoen in de Eredivisie.

Toekomst

Fortuna was sinds vorige week al officieel veilig en kan zich achter de schermen volledig richten op komend seizoen, voor een nieuwe jaargang op het hoogste niveau. De komende periode zullen er antwoorden moeten komen op de vragen wie er als trainer voor de groep zal staan en hoe de selectie versterkt gaat worden. Volgende week ontvangen de Sittardenaren in de laatste wedstrijd van het seizoen NEC.