VVV vol goede moed richting play-offs

Sven Braken scoort namens VVV © Orange Pictures
Hoewel het gelijkspel tegen Jong FC Utrecht een teleurstelling was, kijken ze bij VVV reikhalzend uit naar het toetje van het seizoen.
De teleurstelling op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht zat met name in het onnodig weggeven van een voorsprong en daarmee ook een topklassering.

Teleurstelling

Aanvoerder Sven Braken moest na afloop in de kleedkamer iedereen even opbeuren: "Ja, we realiseren ons dat we de kans op een prachtige vijfde plaats in de eindrangschikking gewoon hebben weggegooid. Maar ik heb de jongens ook verteld dat we niet te lang moeten treuren, omdat we er dinsdag gewoon moeten staan. En dan maakt het niet uit wie de tegenstander is."

Topvorm

Dat wordt dus Willem II, topfavoriet deze nacompetitie. En in Tilburg zeggen ze het niet hardop, maar zijn ze stiekem best tevreden met VVV als tegenstander. En ook met de volgorde van wedstrijden. Eerst in Venlo, daarna de beslissing in eigen huis. VVV-coach Rick Kruys, die bij zijn aanstelling als eerste het behalen van nacompetitie als doelstelling uitsprak gaat de uitdaging met Willem II graag aan: "De resultaten in de reguliere competitie waren met een 0-0 gelijkspel en een nipte 2-1 nederlaag niet optimaal, dus we zullen op ons best moeten zijn om kans te maken."
Sven Braken juicht na zijn goal tegen Jong FC Utrecht © Orange Pictures

Fit

In laatste wedstrijd van het seizoen ontbraken vaste krachten als Simon Janssen en Kees de Boer uit voorzorg. Braken werd voortijdig gewisseld, maar geen paniek. Iedereen is op tijd fit. "Ook de spelers die er nu niet bij waren, hadden als het écht nodig was geweest, gewoon kunnen spelen," zo vertelt Kruys. En ook Braken kan in het eerste duel met Willem II gewoon spelen: "Ik kreeg even een tik, niks ernstigs."

Sfeer

Als ervaringsdeskundige kijkt de spits van VVV uit naar het komende tweeluik: "Dit zijn bijzondere wedstrijden. Dat zag je qua sfeer ook al in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. En persoonlijk kijk ik er ook enorm naar uit want Willem II is gewoon een mooie tegenstander. Ik hoop vooral dat we een ronde verder gaan en dat het niet dat het mijn laatste wedstrijden voor VVV zullen zijn." De clubtopscorer speelt komend seizoen in België voor tweedeklasser KMSK Deinze.

Schema

De nacompetitie begint voor VVV met een thuisduel tegen Willem II. Aftrap in De Koel is dinsdag om 18:45 uur. De return is zaterdagmiddag in Tilburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!