Roda tiental knokt zich naar gelijkspel tegen Willem II

Roda-spits Dylan Vente © Orange Pictures
In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Roda nog een punt gepakt. Met tien man hielden de Kerkradenaren stand tegen Willem II: 2-2
De uitslag was het resultaat van een, met name, spectaculaire tweede helft.

Topscorerstitel

Roda speelde met Sami Ouaissa, na zijn schoolexamens, weer in de basis en op zijn favoriete stek aan de rechter buitenkant. Aan de andere kant was er plek voor Bryan Limbombe en in het midden uiteraard topscorer Dylan Vente. Die laatste was binnen het kwartier al trefzeker, als eindstation van een afgeslagen hoekschop: 1-0. Zijn 21e goal van het seizoen en tevens de eerste Roda-voorsprong in een wedstrijd sinds het uitduel met VVV-Venlo op 19 maart.

Zomer-avond-voetbal

Dat laatste zegt eigenlijk alles over het seizoen van de Kerkradenaren. Dat mag al een tijdje als volledig mislukt bestempeld worden. Vrijdagavond had de thuisploeg het tactisch aardig voor elkaar en werd daarbij geholpen door de Tilburgers die het tempo laag hielden. Daardoor kon Roda zo nu en dan aardig combineren, zonder tot echte kansen te komen. En zo ging het met prima sfeer op de tribunes richting het gevoel van een potje zomer-avond-voetbal. Totdat Kabangu op slag van rust de gelijkmaker binnenkopte uit een hoekschop.

Vertrek

Het duel stond voor Roda JC ook in het teken van afscheid. Voor de wedstrijd van assistent-trainer Roel Brouwers en clubicoon René Trost. De komende weken zal duidelijk worden of ook spelers als Vente en Limbombe Kerkrade gaan verlaten. Het zou de club financieel in elk geval wat ruimte moeten geven met het oog op komend seizoen.

Spektakel

Direct na de pauze was de eerste grote kans voor Willem II, maar doelman Loek Hamers keerde de kopbal van Michael de Leeuw knap. Uit de tegenaanval was het raak voor Roda. Een lange solo van Limbombe kwam terecht bij Boyd Reith en groeide de spektakelfactor in Kerkrade. Zeker toen Jesse Bosch Willem II een minuut later weer langszij schoot: 2-2.

Tiental

De wedstrijd was nog geen uur oud, toen Guus Joppen rood kreeg na een onbezonnen tackle ter hoogte van de middenlijn. En zo deed Roda zichzelf ook in de laatste wedstrijd weer eens tekort. Noodgedwongen wisselde De Graaf de creatieveling Ouaissa en Sieben voor de brekers Schuurman en Lambrix. Daarmee moest de thuisploeg nog ruim een half uur standhouden.

Dieptepunt

En zo eindigt de club, ondanks het knappe gelijkspel tegen Willem II, als 15e in de Keuken Kampioen Divisie. De slechtste prestatie in de clubhistorie. In Kerkrade zijn ze blij dat deze voetbaljaargang voorbij is.