VVV-Venlo begint play-offs tegen Willem II

VVV niet verder dan 1-1 gelijkspel bij Jong Utrecht © Orange Pictures
VVV-Venlo speelt in de eerste ronde van de play-offs tegen Willem II. De ploeg van trainer Rick Kruys speelt komende dinsdagavond eerst thuis, zaterdag volgt de return in Tilburg.
Dat is de conclusie na de laatste speelronde, waarin VVV-Venlo uit bij Jong FC Utrecht speelde. Op sportpark Zoudenbalch gaf VVV in de voorlaatste minuut een 1-0 voorsprong weg. Mede door resultaten op andere velden eindigt VVV-Venlo als zevende en treft de nummer vier.

13e doelpunt

De 100 meegereisde Venlose fans hielden in de 12e minuut de adem in. Niet vanwege een goede mogelijkheid maar omdat Sven Braken geblesseerd raakte aan zijn enkel. Dezelfde enkel die hem eerder in het seizoen al een zestal weken aan de kant hield. Braken kon verder en kreeg de beste kans op de openingstreffer. Doelman Kevin Gadellaa kwam echter nog net bij de bal. Maar na 32 minuten liep het anders. Een handsbal vormde de aanleiding voor een strafschop die genomen werd door Braken. Vanaf elfmeter passeerde de topscorer van VVV Gadella, 0-1. Zijn dertiende doelpunt van dit seizoen. Afgezien van een goed schot van Mitchell van Rooijen gebeurde er niet veel meer tot aan de rust.

Tweede bedrijf

De beloften van Utrecht kwamen beter uit de kleedkamer en het eerste gevaar van de 2e helft werd genoteerd. Verdediger Robin Lathouwers werkte de bal nog net over het doel. Daar stond een mogelijkheid voor Daan Huisman tegenover, maar hij reageerde niet alert genoeg. Zo kregen beide partijen kansen. In de 64e minuut kwam Nick Venema voor Sven Braken en Robert Klaasen verving Robin Lathouwers.

Gelijkmaker

VVV-doelman Ennio van der Gouw ging in de fout bij het uitverdedigen, maar dat werd gelukkig voor hem en VVV, niet afgestraft. Het schot van Gio-Renys Felicia belandde op de paal. Beste man bij de Utrechtse talenten was Lynden Erhart. Hij onderstreepte dat met de gelijkmaker in de 89e minuut. Zijn schot rolde tergend langzaam, net buiten bereik, in het doel.

Dinsdagavond

VVV eindigt deze competitie op de zevende plaats en speelt komende dinsdag dus thuis tegen Willem II. Zaterdag volgt dan de return in Tilburg.
Heracles werd kampioen, PEC Zwolle eindigde als tweede. De vierde en laatste periode werd gewonnen door Willem II.