Smits en Steins naar Final Four Champions League

Kay Smits (archieffoto) © Orange Pictures
Kay Smits heeft met maar liefst 14 doelpunten zijn club SC Magdeburg naar de Final Four van de Champions League geschoten. Ook Luc Steins bereikte met zijn ploeg PSG de eindstrijd van het belangrijkste Europese handbaltoernooi.
Mede dank zij de treffers van de uit Geleen afkomstige opbouwspeler won Magdeburg met 30-28 van de Poolse tegenstander Wisla Plock.

Spannend tot het einde

Het was een bijzonder spannende handbalwedstrijd waarbij beide ploegen zeer gewaagd aan elkaar waren. Bij rust wast de stand in de sporthal in Magdeburg nog gelijke (13-13). In de slotfase trok Magdeburg onder leiding van Smits de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. Vorige week was de wedstrijd in Polen met 22-22 nog gelijk geëindigd.

Uitblinker Smits

Met 14 treffers was Smits de absolute uitblinker bij de Duitse ploeg. Zijn ploeggenoot Michael Damgaard scoorde acht doelpunten. Bij Magdeburg ontbraken de vaste waardes Magnusson en Kristjansson. Het is voor het eerst sinds 2004 dat Magdeburg weer in de Final Four van de Champions League in actie komt.
Bekijk hier de samenvatting van SC Magdeburg - Wisla Plock

Luc Steins ook in de Final Four

Ook Luc Steins bereikte met zijn club Paris Saint Germain de Final Four. De Franse ploeg won met 32-29 van de Duitse topploeg THW Kiel. In een uitverkochte Stade Pierre de Coubertin gaf de ploeg van Steins de Duitsers weinig ruimte om de vier treffers verschil, opgelopen in de de eerste wedstrijd, goed te maken. In de eerste helft bouwde PSG gestaag een kleine voorsprong op. Bij rust was het 17-15.

Verdiende winnaar over twee duels

In de tweede helft wist de Parijse ploeg de voorsprong uiteindelijk over twee wedstrijden uit te bouwen tot zeven doelpunten. Luc Steins scoorde vijf belangrijke doelpunten.De wedstrijd vorige week in Kiel eindigde ook al in een overwinning voor PSG (27-31).

Veel Limburgers naar Keulen

De Final Four wordt op 17 en 18 juni in Keulen gespeeld. Ongetwijfeld zullen vele Limburgse handbalfans een kaartje proberen te bemachtigen nu zowel Steins en Smits met hun clubs in de eindronde staan. De overige twee deelnemers komen uit de duels Kielce-Veszprem en Barcelona-GOG. Beide duels worden donderdag gespeeld.