HandbaL Venlo wint voor het eerst de nationale beker

Het team wint voor het eerst de nationale beker © L1 (Kim Langeslag)
De handbalsters uit Venlo hebben het nationale bekertoernooi gewonnen. De ploeg van trainer Robin Gielen speelde donderdagmiddag de finale tegen VOC uit Amsterdam en won met 36-30 in het Topsportcentrum in Almere.
Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Cabooter/HandbaL Venlo de beker wint.

Geen sterk begin, maar toch winst

HandbaL Venlo begon niet heel sterk aan de wedstrijd en liet VOC uitlopen tot een 3-6 voorsprong. Pas na twaalf minuten spelen wist de Ploeg van Robin Gielen de stand gelijk te trekken naar 6-6. HandbaL Venlo dat zonder vaste keepster Liza Rovers aantrad ging rusten met een 19-16 voorsprong. Rovers ontbrak door privé-omstandigheden.
In de tweede helft liep het een stuk soepeler voor de Venlose ploeg. Er viel veel meer te juichen voor de zo’n 300 meegereisde fans. De ploeg liep al gauw uit naar een 27-21 voorsprong en gaf dat niet meer uit handen.
Het team na de overwinning © L1 (Kim Langeslag)

Wedstrijd

HandbaL Venlo, dat dit seizoen twee keer aantrad tegen het Amsterdamse team in de reguliere competitie, won één keer maar verloor ook één keer. De teams waren dus dit seizoen aan elkaar gewaagd.

Landskampioenschap

Het seizoen voor Cabooter/HandbaLVenlo kan nog veel mooier worden want het team staat ook in de finale om het landskampioenschap. En weer is VOC uit Amsterdam de tegenstander. De finale om het landskampioenschap wordt gespeeld in een best of three serie. Komende zaterdag om 14:00 uur staat de eerste wedstrijd op het programma in sporthal Egerbos in Blerick. Zaterdag 28 mei is de tweede wedstrijd in Amsterdam. Mocht er nog een derde duel nodig zijn dan staat die wedstrijd gepland op zondag 4 juni opnieuw in Blerick.
HandbaL Venlo is de huidige landskampioen, vorig jaar werd er in de finale gewonnen van VOC.
De winst wordt gevierd © L1 (Kim Langeslag)