Kerkraadse oud-Feyenoorder volgt huldiging vanaf de bank

Pierre Vermeulen (links) kijkt huldiging Feyenoord met zijn buurman © Guus Benders (L1)
Hij was er het liefste bij geweest in Rotterdam, terwijl de Coolsingel wit en rood kleurt maandag. Maar Pierre Vermeulen, die in 1984 zelf op het bordes stond op de Coolsingel, moest genoegen nemen met een verslag vanaf de bank.
Samen met zijn buurman ziet hij vanaf het middaguur de selectie van Feyenoord het bordes opkomen. “Ik kan het me nog goed herinneren van vroeger”, zegt hij.

Flauwte

Nog steeds bezoekt hij graag bijeenkomsten met andere oud-spelers van Feyenoord. Maar juist tijdens zo’n avond van de supportersvereniging begin deze maand, kreeg hij een flauwte en moest hij naar het ziekenhuis worden gebracht. De kampioenswedstrijd zondag en de huldiging maandag moet hij daarom noodgedwongen thuis volgen.

Speciaal

Vermeulen: “Als je daarboven staat. Dat is geweldig om mee te maken. Eén feest. Omdat ze daar niet ieder jaar kampioen worden, is het ook extra speciaal. Alleen de echte Feyenoorders zullen dat kunnen begrijpen.”

Streepje voor

Vermeulen begon zijn carrière bij Roda. Hij verruilde de koempelclub voor Feyenoord, en speelde daarna nog voor MVV en Paris Saint-Germain. Negen keer droeg hij het shirt van Oranje en na zijn voetbalcarrière stond hij jarenlang gepassioneerd in de Roda-fanshop samen met zijn vrouw. Toch heeft Feyenoord een streepje voor bij hem. “Het Feyenoord-gevoel steekt erboven uit. De mensen daar, en het gevoel dat je bij die club krijgt. Dat is echt uniek.”